5 gardas uzkodas, kas jānobauda katram pasaules apceļotājam

Lai gan daudzi tūristi priekšroku dod pirmšķirīgiem restorāniem pasaules metropolēs, bodītēs uz ielas stūra nopērkamas, tradicionālas uzkodas visbiežāk ir ne tikai izdevīgs veids, kā ieturēties tiem, kas steidzas visvairāk, bet kļūst arī par gana garšīgu, kulturālu piedzīvojumu.

Takoyaki (Osaka, Japāna)

Golfa bumbiņas lieluma uzkodas ar astoņkāju pildījumu jeb "takoyaki" ir klasiska "ātrā" maltīte Japānā. Tās gatavo no kviešu miltu mīklas, vārot īpašās veidnēs, lai radītu raksturīgo apaļo formu. Nelielo gardumu pilda ar maltiem astoņkājiem, japāņu virtuvei raksturīgo tempuru, marinētu ingveru un lokiem, pirms pasniegšanas apslakot ar okonomi mērci.

Labākā vieta, kur baudīt "takoyaki", ir sarkano lukturu rajons Juso Osakas ziemeļos – uzkoda esot radusies tieši šeit.

Crêpes (Bretaņa, Francija)

Visā pasaulē pazīstamās, "autentiskās franču plānās pankūkas" parasti tiek gatavotas no kviešu (crêpes de Froment) vai griķu miltiem (galette). To recepte cēlusies valsts ziemeļrietumos – Bretaņā, taču mūsdienās visā Francijā iespējams nesteidzīgi baudīt gan saldās "crêpes" ar svaigiem augļiem, gan sātīgas ēdiena variācijas ar dažāda veida gaļas un siera pildījumiem. Piemēram, "Fleur de Blé Noir crêperie" iespējams apgūt šo pankūku pagatavošanas mākslu, pēcāk palutinot sevi ar rezultātu.

Empanadas (Buenosairesa, Argentīna)

"Empanadas" ir ar gaļu, sieru vai dārzeņiem pildīti, cepti pīrādziņi – tos parasti bauda, vienkārši turot rokās. Vietējie ļaudis runā, ka restorānā "El Sanjuanino" Buenosairesā tiek pasniegtas vienas no labākajām "empanadas".

Tamale (Klārksdeila, Misisipi štats, ASV)

Pastāv neskaitāmas leģendas par "tamale" izcelsmi – ēdiena receptes pirmavotu saista gan ar tā sauktā ASV – Meksikas kara laiku, gan ar Amerikas pirmiedzīvotājiem.

Tradicionāli tas top no vārītas cūkgaļas (sastopamas variācijas arī ar liellopa vai tītara gaļu) un kukurūzas masas, kas tiek ietīta kukurūzas "miziņā", pēcāk visu saišķīti vārot uz lēnas uguns.

Lai gan "tamales" ir ļoti izplatītas Latīņamerikā, ASV dienvidu štati (jo īpaši - Misisipi) uzskatāmi par lieliski piemērotu galamērķi, lai baudītu šo maltīti.

Svaigas garneles (Oslo, Norvēģija)

Svaigas garneles Oslo vislabāk baudīt kādā zvejas ostas ēstuvē – noteikti saņemsiet ne vien gardas, vienmēr svaigas jūras veltes, bet arī krietnu devu Ziemeļjūras piekrastes dāvātās, dzīvinošās gaisotnes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 15.05.2024 Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 17.05.2024 Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 13.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74063587sec.