Recepte: Elitas Patmalnieces Lieldienu katliņā top pavasarīgā skābeņu zupa

Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī! Viņai Lieldienas saistās tieši ar zaļo, pavasarīgo skābeņu zupu, tāpēc, kad ciemos pošas draudzene, Elita kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo šo daudzu virtuvju repertuāra klasiku.

Elitas Patmalnieces iecienītākie produkti ir gaļa, zivis, dārzeņi, olas, biezpiens, maize un gāzēts minerālūdens, tomēr viņa lielākoties gatavo saskaņā ar vēlmēm un sezonu, lūkojoties pēc aktuālajiem produktiem dabā un veikalā. Draugiem viņa parasti gatavo svētkos, bet reizēm arī ikdienā rodas spontāna vēlme pagatavot kaut ko garšīgu – desertus, cepumus, plātsmaizi vai pīrādziņus, cepeti, salātus vai rasolu. Elita atzīst – viņa ģimenē ir galvenais pavārs, un tas viņai gan patīk, gan padodas.

Tā kā pārtikas veikals atrodas ielas pretējā pusē, Elita iepirkšanos īpaši neplāno – kas vajadzīgs, to arī pērk. Kas jāiegādājas, lai lēti un garšīgi pagatavotu skābeņu zupu? To māksliniece atklāj kopā ar Normundu Baranovski.

Noskaties video un uzzini arī tu! https://youtu.be/jASPQpDP4BA


Skābeņu zupa
4 cilvēkiem

Pagatavošanas ilgums: 45 minūtes
Izmaksas kopā: 5 eiro
Cena par vienu porciju: 1,25 eiro
Nepieciešams
500 g vistas šķiņķu Rimi;
1 ēdamk. universālo garšvielu maisījuma Rimi Smart;
2 burkāni;
3 kartupeļi;
100 g putraimu Rimi Smart;
440 g konservētu skābeņu.
Pasniegšanai:
4 olas Rimi Smart.
Pagatavošana
Katliņā ielej 2–3 litrus ūdens, pievieno vistu šķiņķīšus un garšvielas. Nomizo kartupeļus, burkānus un sagriez mazākos gabalos. Kad gaļa novārījusies, izņem to no buljona un atkaulo. Buljonam pievieno burkānus un kartupeļus, putraimus un atkauloto gaļu. Vāri vēl 15 minūtes. Pieliec skābenes. Sagaidi, kad uzvārās, un ņem nost no karstuma.
Atsevišķi novāri olas. Tās pasniedz sagrieztas vai rīvētas zupā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus! Bauskas TIC
Ieskandināsim vasaru, pavadot kopā burvīgu vakaru un izbaudot priekpilnu gaisotni | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 11.05.2024 Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41297817sec.