Termoss vai termokrūze: kas labāk der pārgājienam? Un viena pārbaudīta siltā dzēriena recepte

Latvijā dzīvojošajiem ir paveicies, jo, lai arī joprojām atrodamies ārkārtas stāvoklī, mūsu kustības brīvība nav ierobežota, tāpēc, cik vien vēlamies, varam doties dabā. Garāks vai īsāks pārgājiens, it īpaši aukstā laikā, noteiktu kļūs patīkamāks, ja līdzi paņemsi kādu karstu dzērienu. Bet, vai zini, kādā traukā to labāk uzpildīt? Un, vai vēlies uzzināt vienu gardu karstā dzēriena recepti, kas vēl labāk garšos ziemīgās pastaigas laikā gar jūras krastu vai mežā? Ieteikumos dalās  aktīvās atpūtas eksperts Fjällräven.

Kad izvēlēties termosu, bet kad termokrūzi?

Dodoties pārgājienā, eksperti aicina izvēlēties termosu ar dubultu sienu, piemēram, Primus, kas izgatavots no nerūsējošā tērauda – tas ir izturīgs, taču tajā pašā laikā viegls. Tas būs piemērots gan karstiem, gan aukstiem dzērieniem jeb neaizstājams sabiedrotais izbraucienos dabā jebkuros laikapstākļos.

Tiem, kuri vēlas baudīt karsto dzērienu, atrodoties ceļā – ieteicams izvēlēties termokrūzi. To iespējams ērti ievietot gan automašīnas krūzīšu turētājā, gan somas pudeļu nodalījumā. Arī termokrūzes gadījumā labāk dot priekšroku tādai, kurai ir dubultā siena un hermētiski noslēgts vāciņš, kas pasargās pret šķidruma izlīšanu, kā arī to varēs ērti un viegli atvērt ar vāciņā esošo spiedpogu.

Dzēriens, kas sasildīs gan miesu, gan garu

Ziemīgiem pārgājiem un svētku svinēšanai dabā lieliski piestāv karsti dzērieni. Lūk, viena aromātiska karstā dzēriena recepte, kas ir pārbaudīta ziemas klasika un garšos kā lieliem, tā maziem dabas mīļiem.

Recepte karstajam dzērienam, kas sasildīs un uzmundrinās

Sastāvdaļas:

-    750 ml vīnogu sulas

-    400 ml dzērveņu vai brūkleņu sulas

-    400 ml ūdens

Karstā dzēriena ekstraktam:

-    aptuveni 2 tējkarotes kardamona sēklu

-    15 krustnagliņas

-    5 kanēļa standziņas

-    3 apelsīnu miziņas

-    1 citrona sula

-    200 g brūnā cukura

-    200 ml ūdens

Pagatavošana. Iepriekš atsevišķi pagatavo karstā dzēriena ekstraktu: visas garšvielas (kardamona sēklas, krustnagliņas, kanēļa standziņas, citrona sulu, apelsīnu miziņas) liek nelielā ūdens daudzumā, un silda līdz vārīšanās temperatūrai. Lai visas garšas kārtīgi ievilktos un sajauktos, garšvielas šķidrumā atstāj vismaz astoņas stundas. No atlikušā ūdens un brūnā cukura savāra sīrupu. Kad garšvielas izkāš, aromātiskajam šķidrumam pievieno cukura sīrupu un vēlreiz visu uzkarsē, bet nevāra. Hermētiski aiztaisāmā traukā garšvielu sīrups labi uzglabāsies visu svētku laiku – kad vien vajadzēs, to varat pievienot savam karstajam dzērienam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8123939sec.