Autors: Diāna Āboltiņa
Avots: SIA Communications & Strategies
Latvieši tradicionālajiem ēdieniem dod vairāk priekšroku nekā igauņi vai lietuvieši. Igauņi biežāk izvēlas itāļu ēdienus, savukārt lietuviešu ēdienkartē dominē veselīgas maltītes, liecina ēdināšanas uzņēmumu tīkla Wolt apkopotā pēdējo sešu mēnešu statistika par veiktajiem pasūtījumiem Baltijas valstīs.
"Ja salīdzina visas trīs Baltijas valstis, mēs atrodam zināmas līdzības, tomēr ēdienu izvēlē ir vērojamas arī atšķirības. Mūsu dati rāda, ka latvieši vairāk dod priekšroku vietējiem ēdieniem un tradicionālajām delikatesēm, viņu izlasē bieži ir aukstā biešu zupa un borščs. Palielinās arī pieprasījums pēc vegānu ēdieniem un ēdieniem speciālās bļodās (poke bowl). Šī ēdiena tradīcija aizsākusies Havaju salās, bet tagad gūst arvien lielāku popularitāti arī pie mums," saka Wolt mārketinga vadītāja Dorisa Roždestvenska (Doris Roždestvenski).
Reklāma
Saskaņā ar šīm tendencēm, starp populārākajiem Rīgas restorāniem, no kuriem tiek pasūtīts ēdiens ar Wolt starpniecību, ir Vairāk Saules, Miit Coffee un Bowl 31.
Pēc Wolt statistikas datiem igauņiem ir manāma mīlestība ne tikai uz itāļu ēdieniem kā makaroni un pica, bet arī uz kvalitatīvu ātrās ēdināšanas pārtiku, piemēram, burgeriem, kas gan ir iecienīti visās trīs Baltijas valstīs. Lietuvieši, salīdzinot ar ziemeļu kaimiņiem, vairāk izvēlas veselīgas maltītes – salātus un suši.
Wolt darbojas Latvijā un Lietuvā no 2017. gada, Igaunijā – no 2016. gada. Kopumā uzņēmums strādā 23 valstīs, dodot iespēju izvēlēties un pasūtīt ēdienu no vairāk nekā 10 000 restorāniem.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.