Viedoklis: Kādi ir veselīgākie ēdieni, kurus lietot uzturā ziemas periodā? [1]

Pavasaris vairs nav aiz kalniem, taču šis, Janvāra, periods ir laiks, kad ļoti daudzi cilvēki slimo. Vēlējāmies noskaidrot, kā no tā izvairīties?

Valters Zirdziņš, Šefpavārs, Valtera restorāns

Šajā Janvāra periodā pats esmu sācis lietot uzturā daudz vairāk svaigus augļus un dārzeņus. Esmu apņēmies sākt pirkt svaigus ābolus, bumbierus un citus augļus. Rīgas iedzīvotāji to viegli var izdarīt Rīgas Centrāltirgū, kur vienā stendā var atrast dažādus vietējos ražojumus. Veikalā pērku sarkanos apelsīnus, kurus izmantoju kopā ar īpašām tējām, lai aizstātu kafiju. Viena tējas dzēriena recepte, ar kuru varu padalīties, ir tēja no plūškoka ziediem un augļiem, kopā ar kaltētiem āboliem. Ļoti veselīgi un garšīgi. Tā pat, arī restorānā piedāvājam dažādas svaigi spiestas sulas, piemēram, burkānu sulu. Un, galvenokārt, aicinu cilvēkus ievērot balansu ēst gatavošanā. Mēs arī piedāvājam tādus treknākus ēdienus, kā piemēram liellopu gaļas ribiņas, bet to labi sabalansējam ar svaigiem dārzeņiem, bietēm, burkāniem, kolrābjiem. Uzturiet ēdienā balansu, lai ir gan veselīgi, gan garšīgi.

Māris Jansons, Šefpavārs Bibliotēka No 1.

Viena lieta, kuru no pieredzes varu ieteikt, ir ļoti latviskā un tradicionālā rupjmaize ar medu. To ir iecienījusi mana ģimene un šis ēdiens piešķir tiešām latvisku identitāti ēdiena baudīšanai. Tagad ir veselīgas ļoti daudzas ēdienu sastāvdaļas, kā piemēram, dažādas saknes, pupiņas un citi pākšaugi. Viena lieta, kuru neaicinu ēst cilvēkus ir tomāti un gurķi. Ne tāpēc, ka tie būtu ļoti neveselīgi, taču cilvēka veselību uzlabo arī ēdiena piedzīvošana. Turpretī, tomāti ir ēdiens, kuru cilvēks ēd paraduma pēc. Atnākot uz Bibliotēku, noteikti aicinu izbaudīt degustāciju ēdienkarti, kurā piedāvājam deviņus dažādus ēdienus, pēc kuriem jūs nejutīsities tik pārēdies, cik tiešam izbaudījis ēdiena ēšanas procesu. Te cilvēki nāk runāt par ēdienu, piedzīvot to un vispārēji uzlabot savu pašsajūtu. Aicinu arī ēst vairākas reizes dienā mazos daudzumos. Vislabāk to darīt pat piecas reizes dienā.

Jānis Ļipnickis, Restorāna vadītājs Kolonāde. Mūsu stāsti

Veselīgākie ēdieni, kurus lietot uzturā ziemas periodā, vienmēr būs pašu audzēti un pašu ievākti. Noteikti iesaku, kā veselīgus ēdienus, omītes audzētus ābolus, tāpat arī medu. Vienmēr jūs pārsteigs latviešu zemnieku ievāktais, kā piemēram sukādes, vai pašvārīti sīrupi. Tas, ko cilvēki parasti pērk veikalā nav tik svaigs un liela daļa tādu ēdienu ir zaudējuši vitamīnus. Vislabāk vienmēr ir iegūt produktus no mūsu latviešu zemniekiem un nepirkt saldētu veikala pārtiku. Restorānā “Kolonāde. Mūsu stāsti” tieši tagad, Janvārī, piedāvājam īpašus bezalkoholiskus Smiltsērkšķu dzērienus, kas ir vietējais ražojums. Tāpat piedāvājam vietējo zemnieku gaļu, vietējo zemnieku olas un citus veselīgus produktus. Galvenais ir rūpēties par sevi, lietojot uzturā svaigus produktus un vislabāk, ja tie ir nākuši tepat no Latvijas zemniekiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 kika 10/21/2019 11:43 xcgvhbgyttnfirlok nbghyl lapas


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Uzņēmumi


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17439008sec.