Autors: Ilze Salna
Avots: BalticTravelnews.com/Salzburg.com
Beļģijas galvaspilsētā Briselē
2012.gads pasludināts par laba ēdiena gadu, kura ietvaros notiks gan dažādas
meistarklases un citi sarīkojumi, gan pilsētas ielās varēs vizināties ar baltu
gardēžu tramvaju.
Labs ēdiens vienmēr ir bijis viens
no daudziem iemesliem, kāpēc ir vērts doties uz Briseli – Beļģijas un Eiropas
Savienības galvaspilsētu, bet tagad labam ēdienam ir veltīts vesels gads, un tā
moto ir Brusselicious
("delicious" nozīmē „garšīgs”), bet vadmotīvs – izziņa ar visu
iespējamo sajūtu palīdzību. Garšīgā gada ietvaros Briselē notiks vesela rinda
pasākumu, kas veltīti kulinārijai, dzērieniem un baudīšanai. Slaveni pavāri
rīkos atklātās meistarklases, kurās ikviens varēs nolūkoties, cik dažādi
iespējams pagatavot, piemēram, Briseles kāpostus. Pavārs no Japānas no Briseles
kāpostiem gatavos japāņu tradicionālos maki,
molekulārās pavārmākslas meistars – aromātiskas putas, toties slavenie Briseles
konditori piedāvās Briseles kāpostus no marcipāna un šokolādes. Kulinārijas
pasākumi un degustācijas notiks gan pie Beļģijas karaļa pils, gan Dabas
vēstures muzejā, kur varēs baudīt ēdienu dinozauru sabiedrībā.
Reklāma
No februāra beigām pa Briseles ielām
iespējams vizināties arī Gardēžu tramvajā. 50 gadus vecais vagons ir pārveidots
par ripojošu restorānu, kurā strādā seši izcili pavāri. Ripojošajā restorānā ir
34 vietas, trīs ēdienu pusdienas izmaksā 75 eiro, un jau tagad vietas tajā ir
rezervētas vairākas nedēļas uz priekšu. Kopā plānots 421 brauciens, tātad 14`314
pusdienas.
Kulinārā gada kulminācija noteikti
būs pavārmākslas konkurss Bocuse d’Or,
kas notiks no 18. līdz 21. martam. Publikai tikpat pievilcīgs būs arī Brusselicious Festival no 6. līdz 9. septembrim,
kura ietvaros daudzi pilsētas restorāni un pārtikas ražotāji piedāvās
neskaitāmas degustācijas.
Pilnu Briseles kulinārijas gada
programmu skatiet te - www.brusselicious.be.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.